Ihan vaan niitä Muumeja!

keskiviikko 11. maaliskuuta 2015


Voiko ollakaan blogimaisempaa juttua, kuin muumi-mukit? Tai voiko juttuja sanoa blogimaisiksi? Kahvikuppi taitaa olla blogimaailman kuvatuimpia asioita. Tai sitten tulppaanit. Mutta minäpä kuvasin mukeja. Joku voisi ajatella, että eipä sillä sitten todellakaan ole mitään tähdellisempää puuhaa. Silti tein sen. Ja itseasiassa tämä ei ollutkaan niin helppo nakki, mitä ajatella saattaa. Yritin saada mukit kuvattua niin, että ne jotenkin tulisivat esiin hieman eri tavoin, kun tavallisesti. En tiedä, onko siinä onnistuttu mitenkään. Ei ehkä. Mutta kuvat tulevat silti nyt tässä...

Meillä on täällä mukana seitsemän muumi-mukia. Otin seitsemän, koska yksi on varalla. Jos joku menee rikki, jää silti jokaiselle oma. Mukit valitsin pääosin itse. Kaikki muut tulivat minun väri- ja muiden ajatusteni mukaisesti - tykkään eniten jos kaikki nyt jotakuinkin sopivat sävyiltään yhteen. Sitten tuo "rillitön rillimuki" oli otettava, koska toinen kaksosista voitti sen kesämökillä järjestetyssä mölkky-kisassa. Arvatkaa vaan, oliko pikkumies ylpeä voitostaan. Tosin tasoitusten kanssa mentiin. Tässä mukissa on kyllä kesä mukana ja se on loppupeleissä minusta ehkä kaikkein kaunein muumi-muki ikinä.
Nuo kolme turkoosisävyistä ovat taas sävyiltään jotenkin sellainen kolmen kopla, että pidän kokonaisuudesta todella paljon. Oikeanpuoleisessa pinossa alin, keltasininen muki, taas tuo mieleeni kesän ja meren. Siinä on jätskikiskan tunnelma ja rantakahvila samassa. Sävyiltään kuitenkin kaikkein ihanin on oikeanpuoleisen rivin ylin muki. Ja se on jotenkin minun ykköslempparini muutenkin, koska tykkään Niiskuneidistä.

En ole nyt edes käynyt katsomassa, mitä uusia muumi-mukeja Iittalalla olisikaan tarjolla... Oikeastaan hassu sanoa, mutta ehkä en edes haluaisi, että siellä olisi mitään kivoja, koska meillä taitaa olla noita ihan tarpeeksi! Vaan niitä uusia houkutuksia tulee. Niin ja minulla on vielä jemmassa pari arvokkaampaa kappaletta. Muun muassa kaksi "rilliä" :-) Välillä on vaan ihan huvittavaa ajatella, että joku liimaa tehtaassa muutaman siirtokuvan silmälaseista keramiikkakuppiin ja sitten niiden arvo nousee hetkessä pilviin!

Itse en tiedättekö edes käytä näitä mukeja oikeastaan pahemmin. Suomessa käytin jogurttikippoina, mutta täällä en oikein mihinkään. Tykkään juoda teet ja kahvit isosta mukista. Mutta lapset juovat maidon usein muumeista. Ehkäpä heille jää muistot siitä, että kotona oli lapsuudessa noita muumi-mukeja! Ja jos meillä käy vieraita, niin onpahan jotain suomalaista, mistä tarjota kahvit. Mutta tiedättekö, että just nyt (kun en sitten malttanut mennä katsomaan mitä uutuuksia tarjolla oli), Iittalan verkkokaupassa (kliks) törmäsin just eikä melkein meidän mökille niin hyvin sopivaan, keltaiseen kannuun. Taitaa olla sellainen juttu, muumikannu on minun "muumimukihankintani" tältä vuodelta. Kannattaa käydä katsomassa! Just nyt en sitten saanut siitä kuvaa, mutta yllä tuo yllä oleva linkki nyt vie myöskin nopeasti sinne perille. Muumi-inspiraatio iski siis taas!

2 kommenttia:

 1. Meillä on myös muumimukit maitomukeina. Siihen ne ovat juuri sopivan kokoisia. ;) Kivasti keksit idean kuvaamiseen! Nauratti sun tulppaanijuttu. Mulla on mennyt kaksi kuukautta niin, että varmaankin joka toisessa postauksessa on nimenomaan tulppaaneja. Nyt alkaa kyllä tulla mitta täyteen niitäkin. Siirryin narisseihin, niitä nyt varmaan sitten seuraava kuukausi, heheh... ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hassua, just olin laittamassa kommenttia sun blogiin, kun sitten tulinkin tänne ja luin tuon omasi!

   Kukat on ihania kuvattavia. Mua ei kyllä haittaa, vaikka niitä olisi joka postauksessa :-) Mutta jossain vaiheessa tuntui, että avaat minkä blogin vain, niin tulppaanihan sieltä löytyy. Nyt taitaa alkaa se narsissien ja liljojen vuoro. Hitsin vitsi, kun olen itse niille sisätiloissa liian herkkä. Meillä on parvekkeella vielä niin mielettömästi lunta, etten sinnekään kukkia oikein saa. Mutta pääsiäiseen onkin vielä hetki aikaa.

   Poista

Kaunis kiitos kommentista :-) Yritän vastata aina jokaiselle, joskus voi olla pientä viivettä…