Ihanaa Villaa!

lauantai 29. maaliskuuta 2014


Löysin ilokseni meidän läheltä farmin, jonne sai ostaa "kausikortin" liittymällä Massachusettsin omaan "Mass Audubon" -järjestöön. Hinta oli aika halpa, sillä kortilla, joka maksoi perheeltä 68 dollaria, pääsee kaikkiin järjestön luontokohteisiin ilmaiseksi. Farmille, jossa me ollaan tässä käyty nyt muutaman kerran, maksaa jo minun ja poikien kertamaksut lähes puolet tuosta. Ja kun mennään isommalla porukalla, "säästö" tulee melkein heti. Nyt ollaan otettu tuo farmi viikottaiseksi kohteeksi, tulee jotain sellaista säännöllistä ohjelmaa. Siellä olisi ollut myös pre-school-mahdollisuus, pari kertaa viikossa 2-3 tuntia, mutta en nyt lähtenyt sitten kyselemään enää tässä vaiheessa vuotta vapaita paikkoja. Löysin sieltä kuitenkin kursseja, joihin voi mennä "äiti-lapsi"-systeemillä. On esimerkiksi kymmenen kerran kerhoja, jotka kokoontuvat 1,5 tunniksi kerran viikossa. (Sellainen maksoi noin 80 dollaria per nenä.) On myös yhden iltapäivän kursseja, jotka kustantavata noin 12 dollaria / nenä.


Ilmoittauduin nyt yhdelle tällaiselle, missä mennään tutkimaan sammakoita ja kilpikonnia toukokuun alussa. Ovatko ne jo heräilleet ja mitä muuta saadaan haaviin saaliiksi. Lisäksi ajattelin, että voisimme mennä yhteen näistä viikkokerhoista. Niissä pääsee hoitamaan eläimiä ja ruokkimaan niitä. Ja mm. kokeilemaan lehmien lypsämistä ja keräämään kanojen munia. Kanat ovat muuten meidän N:n suuret suosikit hevosen lisäksi. 


Minun suosikkeja ovat lampaat ja vuohet! (Ja tietty hevoset, mutta sehän on itsestäänselvää :-)

Lampaiden turkit ovat mielettömän muhkeat!


Saavat olla läpi vuoden ulkona ja sisällä oman valinnan mukaan. Olen huomannut, että käyvät lähinnä sisällä syömässä ja sitten ulos.


Lampaat keritään tulevana viikonloppuna. Tapahtumaan täytyy ostaa erikseen liput, eli sinne ei pääse sitten kuin näillä erillisillä pääsylipuilla. Farmi kerää rahaa ylläpitoon erilaisilla tapahtumilla, ja viime viikonloppuna oli muun muassa vaahterasiirappiaamiainen. Tapahtumiin maksaa noin 10-15 dollaria per henkilö. Tämä keritsemistapahtuma olisi ollut tosi mielenkiintoinen, mutta meillä on jääkiekkopelejä koko viikonloppu täynnä (pudotuspelit alkavat), joten ei taida päästä. Käymme sitten ensi viikolla moikkaamassa villattomia kavereista :-)


Viime viikolla meillä oli tuuri, kun näimme ihan vastasyntyneen karitsan. Tällä vauvalla oli ikää puoli tuntia. Karitsat ovat jonkin aikaa emolampaan kanssa omassa aitauksessaan, mutta en tiedä kuinka kauan. Vähän isompia karitsoja oli jo vaikka kuinka monta temmeltämässä laitumen mäellä. 

Tämä pieni karitsa ei saanut tehdä mitään, äitilammas piti siitä huolen. Esti menemästä yhtään pidemmälle. Oli aika hauskaa katsottavaa. Yhden kerran pääsi karkuun, ja tämä mamma haki sen heti takaisin!

"Miks mä en saa mennä leikkimään?"


Suoraan Lambi-mainoksesta..? :-)

COCOS-MANGO-PISTACHIO

perjantai 28. maaliskuuta 2014Heippa!

Tänään taas leipomuksia. Suosikkimakuni kookos, pistaasi ja mango yhdessä taas vaihteeksi.
Tällä kertaa leivoin oman versioni mangokookospiirakasta, jota tein jo pari vuotta sitten ensimmäistä kertaa.  Silloin tein piirakan BBC:n nettisivuilla olleen reseptin mukaan. 
Tänään kokeilin säätää hieman ainesosia omien tarpeiden mukaisiksi.
Mukaan pitää ehdottomasti saada Ben&Jerrysin pistaasijätskiä. (En itseasiassa ole varma, saako sitä Suomesta?)

Hyvää tästä tuli taas kerran. Jos tekee tarjottavaksi, Jos ja kun paistaa juuri ennen tarjoamista, se on jätskin kanssa parasta. Muutenhan tämä kyllä säilyy muutaman päivän - jos kukaan ei syö sitä pois :-)

TARVITSET

- 425g purkki mangopaloja valutettua 
(kuutioi tarvittaessa)
- 200g huoneenlämpöistä voita tai margariinia
- 2 dl sokeria 
- 4 isoa munaa
- 2 dl kaurahiutaleita
- 2 dl vehnäjauhoja (tai kookosjauhoja)
- 1 tl leivinjauhetta
- 1 tl soodaa
- 150g maitorahkaa


NÄIN TEET

* uuni 180C (kiertoilma 170C)
* 20x30cm vuoka
* vaahdota munat ja pehmeä rasva
* lisää rahka seokseen, sekoita tasaiseksi
* sekoita kuivat aineet keskenään
* yhdistä varovasti käännellen - älä vatkaa!
* ripottele pinnalle kookosrouhe
* paista noin 30min, kunnes näyttää pinnalta kypsältä

SYDÄNTENMURSKAAJA (Lue: kultainen noutaja)

keskiviikko 19. maaliskuuta 2014


Kuvaan paljon julkisilla paikoilla, ja silloin tulee mukaan väkisin myös ihmisiä. En välttämättä halua julkaista niitä kuvia täällä blogissa, joten päädyin tiiraamaan linssin läpi vähän alempia kohteita. Nyt on tiedossa koiria (ja kenkiä :-)

BOSTON: Hull Bay ja Nantasket Beach

torstai 13. maaliskuuta 2014Ajelimme viikonloppuna Bostonin eteläpuolella olevan Quincyn alueen läpi, kun halusimme käydä Bostonin edustaa kaarevasti kiertävällä Hull'n niemellä. 

 Veneet olivat muovien alla talviteloilla. Mielenkiintoista suomalaisiin pressuviritelmiin verrattuna, täällä on ilmeisestikin kertakäyttöiset muovitukset veneiden päällä. Valkoista muovia silmänkantamattomiin!