NYC: Kirsikkapuiden juhlaa Central Parkissa

tiistai 13. toukokuuta 2014

Kun kävimme huhtikuussa New York Cityssä, kävimme Keskuspuistossa, ja
oli siellä juuri kirsikkapuiden kukinta upeimmillaan. Puita oli valkoisenaan!

Löysimme muutamien puiden alta japanilaisia äitejä lastensa kanssa juhlimassa Hanamia. (Hanami siis japanilaisten oma juhla, jota he viettävät silloin, kun kirsikat kukkivat.)

Puihin oli ripustettu valkoisia, vaaleanpunaisia ja vihreitä ilmapalloja. Olisinpa ollut rohkea ja pyytänyt saada kuvata heitä enemmän. Japanilaiset ovat minusta todella kuvauksellisia ja kauniita ihmisiä.


Tänä vuonna kirsikkapuiden kukinta osui New York Cityssä pääsiäisen tienoille.


Meillä Bostonin seudulla kirsikkapuut ovat olleet kukassa nyt noin viikon ajan. Täällä vähän rannikosta sisämaahan kukat ovat juuri nyt parhaimmillaan, ja osittain vielä avautuvat. Bostonin down townissa kukinta alkaa pikkuhiljaa olla ohi.Voisin lanseerata Suomeen omenankukkajuhlan. 

Eikö olisikin hyvä idea! 


Keskuspuiston kirsikkapuut ovat isoja ja vanhoja.

Miten ihana olisikaan ollut itsekin istua tuonne picnicille. Emme kuitenkaan olleet näin pitkälle suunnitelleet asioita, joten meidän ruokailut sijoittuivat vähän muualle. 

Mutta tietääpä varautua ensi kerralla!


Heppakärryjä oli liikkeellä taas niin paljon, ja kyllähän asiakkaitakin riitti. 
Ainakin siitä päätellen, että eivät ne tyhjänä kiertäneet.


 Huhtikuinen Central Park oli muuten vielä melko harmaa, kevät on täällä päin vähän myöhässä. Puiden lehdet eivät olleet vielä juurikaan päässeet ainakaan hiirenkorvaa pidemmälle. Ei se menoa haitannut. Sitäpaitsi upeat magnoliat ja kirsikkapuut loistivat kukkiensa kanssa sitä taustaa vasten ehkä kaikkein parhaiten.

Lasten kanssa tuonne puistoon on helppo upottaa kokonainen päivä! Meidänkin piti vain vähän käydä kävelemässä ja hupista olimme olleet useamman tunnin huomaamatta. Eläintarhassa ei käyty kuin ohikulkien, mutta tietääpä lapset nyt ainakin, mistä Alex-leijona on kotoisin :-) Isotkin pojat tykkäsivät, kun osasivat bongata Madagasgar-leffasta tuttuja juttuja. Leffakin katsottiin heti kotona pariin kertaan uudelleen, kun nyt sieltäkin osasi katsoa paremmin New Yorkissa nähtyjä paikkoja.

Ajatukseni oli kerätä lapsille sopivia paikkoja New York Cityyn omaksi postaukseksi. Kaupunki on nimittäin ihan jees lastenkin kanssa, vaikka ehkä voisi alkuun toisin ajatella. Voisinpa sanoa, että kiinnostavaa tekemistä riittää niin paljon, että helposti saa kulutettua viikon jos toisenkin.

Suosittelen kyllä käymään, vaikka olisi pienempiäkin lapsia mukana. NYC on minusta aika helppo lasten kanssa!

13 kommenttia:

 1. Aivan ihania kuvia, pääsisipä ihan livenä noista maisemista nauttimaan !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :-) Tuolla on aina kaunista, mutta onneksi sitä voi välittää myös kuvien kautta!

   Poista
 2. Oi, tuoltahan se näytti kun olimme siellä, niin kaunista, nyt jo pitäisi päästä uudelleen :-))
  Terkkuja!!
  XX

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu just oikea aika oli se pääsiäisen seutu tänä vuonna! Minä myös yritän taas kovasti, jos ehtisi ennen kesälomia vielä :-)

   Poista
 3. Oih!♥ Ihanat kuvat! Melkein kuin lunta oksilla... Just haaveilin huvilasta amerikan itärannikolla, ja sähän onnekas tosiaan asut nyt siellä! :) Ihanaa kevättä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei eikö olekin! Nuo valkoiset on musta kaikista kivoimmat ja kauniimmat. Tosiaan joo, täällä asutaan. Plussaa se, että pääsee katsomaan kivoja paikkoja ja kuolaamaan ihmisten taloja, mutta itse ei ole ihan niihin ihanuuksiin harmi kyllä varaa. Täällä meinaan hinnat on "melko" kalliit… Mutta on se katselukin jotain!

   Poista
 4. Meidän pojat olisivat onnesta soikeana jos pääsisivät katsomaan mistä Alex-leijona tulee. :) Ihania kirsikkapuita. Onneksi mun rusokirsikka kukki tänä vuonna jo vähän. Vuosi vuodelta enemmän kukkia toivon minä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miten musta Tuire tuntuukaan siltä, että nyt olis aika alkaa bookkaamaan vähän NYC-suuntaista matkaa :-D Minä odotan, että pääsen näkemään oman pihan taas kesällä. Olis kiva nähdä teidänkin piha - varmaan pääsenkin!?

   Poista
 5. Upeat kuvat!
  Ja ihana tuo uusi raikas banneri.:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei kiitos :-) Jotenkin oli pakko laittaa, kun tykästyin siihen kuvaan. Terkut sinne kotikonnuille rakas ystävä :-)

   Poista
 6. Niin upeita kuvia! Sellainen juhla omenankukkien aikaan olisi just ihana :) Haaveilin juuri eilen, että voisinpa siirtää suuret, ikivanhat omenapuut meidän vanhan talon puutarhasta mökille tai tänne uuden talon pihalle. Talo kun taitaa kohta pääsät jyrän alle. Mutta ei ne taitaisi kestää moista operaatiota.
  Japanilaiset on muuten niin hassuja kameroidensa kanssa, kun he turistimatkoillaan kuvaavat innokkaasti kaikkea ja kaikkia :)
  Meillä oli tänään todella aurinkoinen ja keväinen päivä, että vaikka olen ihan hirveässä kuumetaudissa, halusin silti laittaa nenän ulos ja kipaista postilaatikolla. Lämmöstä innostuneena keräsin kaikki kuivuneet kanervat ja muut talvikukat ruukuista kottikärryihin ja kompostiin vietäväksi. Nyt minunkin on pakko taipua kevään tulolle :)

  VastaaPoista

Kaunis kiitos kommentista :-) Yritän vastata aina jokaiselle, joskus voi olla pientä viivettä…