Kassialman ilonpäivä


Kovin on nopeasti mennyt tämä kevät. 

Ensin tuntui, että talvi ei lopu sitten millään, ja kohta kouluissa on lomat. Vaikka meillähän lomat alkaa kuukautta myöhemmin, kuin Suomessa. Olen sisäisen kalenterini mukaan selkeästi vasta huhtikuussa. Harvoin unohdan mitään, mutta nyt olen mm. täysin unohtanut äitienpäivän olemassa olon. Ei kerennyt kortit Suomeen ajoissa ei.
Jotenkin niin söpöjä nuo keltaiset leinikit (??). Korjatkaa jos olen väärässä kukan lajituntemuksen suhteen!Suomessa elämää kehystävät aina vuotuisjuhlat. Tietää aina, missä mennään, ja mitä tulee seuraavaksi. Pääsiäinen meni täällä oikeastaan ohi tuosta vaan. Edes pitkänä perjantaina ollut töistä vapaata. Vappuahan ei tietysti edes vietetä. 

Äitienpäivä kyllä on. 

Ja voi että, minuapa onnisti äitienpäivänä: mies nimittäin ei ollut sitä unothanutkaan! Hän oli käynyt hakemassa eräästä outlet-myymälästä kassin, josta meinasi tulla jo draama. Minulle siis. Näin just niin ihanan Michael Korsin olkalaukun eräänä päivänä siellä ja niitähän oli vain yksi. En sitten millään uskaltanut heittää sitä summaa rahaa peliin vaan haikein mielin jätin kassin kauppaan. Seuraavana päivänä päätin mennä katsomaan sitä, mutta kassi oli kadonnut. 

Oli ihan itku kurkussa, vaikka tiedän että hullultahan se kuulostaa! Arvatkaa vaan, oliko kassi odottamassa äitienpäivänä aamulla :-D Olin TODELLA superyllättynyt!!! Kassialma on NIIN iloinen ja mies oli tyytyväinen, kun oli saanut yllätettyä näin kivasti :-)Harvemmin tulee ostettua lehtiä, mutta nyt sattuu just olemaan muutama ruokalehti lukupinossa. Etenkin tuosta toisesta sai kivasti ideoita. Mulla alkaa aina välillä ahdistus, kun en keksi mitä ruokaa tekisi… Muun muassa just nyt olen vaihteeksi ihan ulalla, mitä voisi syödä huomenna.

Mä tykkään käydä kaupassa nimeltä Trader Joe´s. Meillä on tässä lähellä sellainen pieni ja sitten vähän kauempana isompi. Sieltä saa kaikkea "kivaa" ruokaa. Ihan perusruokakin on hauskoissa pakkauksissa. Löytyy kans luomua. Jossain valitetaan, että näillä ei ole USDA:n luomusertifikaattia, ainakaan kaikissa. Mutta jossain vaiheessa mullakin menee raja tässä. Kai se on tarpeeksi luomua nyt kuitenkin. Tästä voisi tehdä kokonaan oman postauksensa, tai monta. Tai ihan oman blogin. Nimittäin jenkkiruoasta ja sen sisältämistä jutskista. Huoh. Mutta nyt en siitä marmata enempiä. Kerron kuitenkin, että Trader Joe´silta saa tosi hyvään hintaan kukkia. Sieltä viitsii ottaa melkein aina kimpun mukaansa, koska se ei paljoakaan loppusummaa nosta. Nämä keltaiset leinikit nappasin viikonloppuna. Samaan kimppuun taittelin muutaman oksan etuovemme kirsikkapuusta. Ihmeen hyvin kirsikanoksat ovat kestäneet maljakossa. Kukat eivät ole vieläkään kuihtuneet.


Meillä on muuten muumikangas päässyt pöytäliinaksi. Ihme homma, kuinka suomalaista muotoilua kaipaakaan täällä! Suomessa siihen saa jotenkin helposti yliannostuksen, eikä halua nähdä mitään marimekkoiittalaa joskus ollenkaan :-) Mutta täällä se kelpaa!

14 kommenttia

 1. Ihana yllari! On kuules HEEEEEENO veska! Ja kuules, uusia perunoita saa oikeastaan hakemalla hakea. Siella tuntuu olevan ihan aina ne same old same old vuoden ajasta riippumatta. Mutta mutta mutta; kaupoista saa pienia gourmet perunoita, jotka mun mielesta ajaa uusien perunoiden asian. Maistuvatkin hyvilta. Eli ei kun kauppaan vaan pikkuperunoita metsastamaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun tekisi niin mieli ehtoja multapottuja :-) Jospas jostain farmers marketista sais. Nythän niitä alkaa vähitellen olemaan. Täällä vaan varmaan paikallisten pottujen kasvamista joutuu hiukan vielä odottelemaan.

   Poista
 2. Oolalaa mikä yllätys! Hyvä M!!! Mikäs se teidän isäntä muuten olikaan horoskoopiltaan!?!;)

  Tänään menin teidän ohi. Molemmat mummot olivat kankut pystyssä kuopsimassa teidän puskissa...;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei mä meinasin sullekin jo jotain laukkus katsella ;-) Jos löytyy pantterilla niin ostan!

   Mummot oli vähän ruusunleikkuupuuhissa :-) Voi kun itse pääsis sinne kuopimaan!!!

   Poista
 3. No nyt lähtee pisteet isännälle! Hieno ylläri!

  Kyllä ne jaloleinikkejä on nuo keltaiset. Ihania. Tykkään kovasti!

  Voikaa hyvin! Kohta sitten pääsette nauttimaan uusista perunoista! Äkkiähän tämä aika vierii!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viikon noi suurinpiirtein näköjään kesti maljakossa, nyt alkaa vähän rupsahtaa "horsmat" :-)

   Pisteet tosiaan menee nyt M;n tilille ja vois pistää tuplana!

   Poista
 4. Voih, mä niin tiedän ton 'mitä ruuaksi tuskan'. Jos ostaa luomua aina, kun mahdollista, niin eiköhän siitä vähemmän luomustakin hengissä selviä toisinaan. Kiinassa mietin mikä tekee luomusta luomun. Jos kaksi peltoa on vierekkäin, toinen luomu, toinen ei, eikö kasteluvedet leviä, tai samat happosateet tulee taivaalta...yritin sitten tasapuolisesti selvitä paikallisilla luomuilla, ei luomuilla ja tuonti ruoalla. Maitotuotteet aina tuontina. Hengissä ollaan ;)
  Äiteinpäiväsi oli varmasti ihana, mikä ylläri!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää jenkkilän luomuhomma on tosiaan oma juttunsa ja meil se gmo iso ongelma, koska ne myrkytetään round upilla ja se ei ole kauheen hyvä homma. Mutta maidot suositellaan aina luomuna lapsille koulustakin tulleen infon mukaan. Lihassa taas antibioottijäämien kanssa ongelmaa. Tässä meni aika kauan, että pääsin "balanceen" perheen ruokahankintojen suhteen. Säännökset niin paljon löysemmät, kuin Suomessa.

   Poista
 5. Upea lahja! Täällä tosiaan erilaiset juhlapyhät rytmittävät vuotta. Osaltaan myös markkinavoimat tekevät sen. Muistan, että hädintuskin oli joulusta selvitty, kun jo pakastettu mämmi oli kaupoissa esillä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä sama homma! Aina on joku juhla / tapahtuma, mihin seuraavaksi myydään juttuja... Ihan kiva tietysti, onpa ainakin arkeen jotain uutta aina tiedossa :-) Nyt on isänpäivän ja 4. Julyn "rekvisiitta" kaupoissa. Isänpäivä siis jo kesäkuussa.

   Poista
 6. Ihana kassi - hyvin olet miehesi kouluttanut ! :)
  Ruoanlaitto on aina mysteeri, joskus tein ruokaa varastoon lähtiessäni reissuun - nyt olen jo oppinut, että osataan kotona tehdä jotain ilman minua.
  Trader Joe's = Two Buck Chuck - edullista pöytäviiniä !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Arvaas kun meidän TJ's ei myy viiniä. Eikös ole väärin! Vähän kauempaa löytyy onneks viinillinen ja se ON käytössä :-) Ostan yleensä espanjalaisia sieltä. Ei montaa taalaa kyllä maksa!

   Pojille ja miehille ei sais antaa aina kaikkea valmiina, muuten eivät opi :-) Ruokahommia siis!

   Poista

Kaunis kiitos kommentista :-) Yritän vastata aina jokaiselle, joskus voi olla pientä viivettä…

Back to Top