Ben & Jerry's jätskitehdas Vermontissa


Käytiin muutama viikko sitten Jay Peakilla, joka on laskettelu- ja lomailukohde Vermontissa lähellä Kanadan rajaa. Meillä oli siellä jääkiekkojoukkueen turnaus. Jay Peakille ei menty laskemaan tällä kertaa, mutta pojat viettivät vapaa-aikansa vesipuistossa, joka olikin tosi kiva.


Takaisintulomatkalla poikettiin Vermontin yhdessä nähtävyydessä, eli Ben & Jerry´s jätskitehtaalla. Tämä on siis se aito ja alkuperäinen BJ:n jäätelötehdas ja sielläpä sitä edelleen purkitetaan. Euroopan markkinoilla olevat BJ-jätskit tehdään muuten Hollannissa. 


Jätskikiskalla oli mielettömän suuri valikoima makuja, joita ei saa purkeisssa. Ei pystynyt vastustamaan kiusausta millään, pakkohan se oli jokaisen vähintään pallo tuota syödä! Ben & Jerry eivät käytä GMO:ta jäätelössään, joka erittäin hyvä juttu. Sen vuoksi suosimme sitä muutenkin. 

Tässä siis pieni kuvapläjäys tuolta, olkaapas hyvät.Tehtaan sisällä ei saanut kuvata, joten siksi nyt lähinnä ulko-otoksia…
Tuolla oli matkamuistomyymäläkin, josta me ostettiin "aito" jätskikauha. Se on muuten sitten ollutkin ihan super. Nimimerkillä monia ja vieläkin useampia jätskikauhoja testanneena nyt löytyi voittaja. Samanlaisia käyttävät kiskoissaan. 

11 kommenttia

 1. Tupnne taodon minäkin...siis jätskitehtaalle..:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi samoja makuja taitaa saada ainakin osaksi myös Suomesta noista BJ:n jätskikiskoista :-) Oli tietty hauska nähdä itse tehdas, joka oli yllättävän pieni!

   Poista
 2. Non niin, rupeat sitten tuomaan maahan niitä kauhoja...;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo oliskin hyvä. Tosin voi olla, että myyvät vain yksinoikeudella :-/

   Poista
 3. Kyllä olisi maistunut tötterö mullekin!
  Pitänee lähteä Prismaan, vaikka eipä sieltä noin hyvää taida saada.
  Terkkuja Iida, Fanny ym.

  VastaaPoista
 4. Hienoja tunnelmakuvia. Alkoi tehdä tötteröä mieli.. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pahoja paikkoja nämä ja kuvat tietty kans. Tulee näitä houkutuksia...

   Poista
 5. Vermontin listalle tulikin uusi lisättävä kohde ;) Mitä erilaisia makuja (joita sikäläisistä kaupoista ei saa) oli tarjolla? Ovatko jäätelöt sielläpäin muuten menossa "enemmän kaikkea mahdollista" suuntaan vai onko naturel-jäätelöt enemmän pinnalla? Kiitos vastauksestasi jo etukäteen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka!

   Voi hitsi, kun mä ehdin heittää sellaisen jätskimakulistan just pois. Siinä olisi ollut kaikki.. Käydään varmaan tässä joku päivä B&J:n jätskikiskalla ja katson jos siel olisi lista. Makuja on tosi iso määrä, mut vain noin puolet purkkimyynnissä kaupoissa. Ja sit on vielä purkkijätskiä, jota saa vaan tietyn ajan esim. Targetista, eikä muualta ollenkaan.

   Jätskimakuja on kyllä niin laidasta laitaan, et mä en osaa sanoa tuohon kysymykseen mitään :-) Mut teen jätskijuttua blogiin lähiaikoina lisää, joten voin vähän selvitellä myös tuota.

   Poista
  2. Jes, loistojuttu! Can't wait :)

   Poista

Kaunis kiitos kommentista :-) Yritän vastata aina jokaiselle, joskus voi olla pientä viivettä…

Back to Top