Jätskiä!


"It is good,  if it looks awesome."


Yllä oleva sopii amerikkalaiseen ajattelumalliin, ainakin mun mielestä. Ulkonäkö on kaiken aa ja oo, oli sen takana sitten mitä tahansa - feikkiä, lisäaineita tai leikkauksia.  Ja tämä pätee niin ruokaan, taloihin, mitä täällä rakennetaan.  Näin niin kuin tosi kovasti yleistäen.


Pääasia, että on kivaa ja näyttää hyvältä, voi olla välillä hieman hankala sisäistää suomalaisena pedanttina ihmisenä, joka ajattelee, että myös kaapin sisään täytyy voida katsoa ja ulkokuorta tärkeämpää on sisältö.

(Mutta myös, täällä voi olla myös sisältö huippuluokkaa!)

 

TOISAALTA tavalliset ihmiset ovat ihan samanlaisia tavallisia ihmisiä tälläkin. Ei mitään ihmeellisyyksiä, mitä mainokset tavoittelevat. Ei jokaisella ole valkoisena hohtavat, jäänvalkoiset hampaat. Ei jokainen talo ole muovia (vaikka moni onkin :-) ja on täällä myös ruokaa, joka on sekä ihan älyttömän upean näköistä, että myös terveellistä (vaikka tuon jätskin tuoteselostetta en viitsinyt edes oikeasti katsoa!) 


Oli miten oli, tämäkin jätski näytti niin herkulliselta... 


Mutta aah, kuinka se olikaan 
aika pahaa..


Lapset söivät, minä en. 
Söin nuo marjat ympäriltä, siihen jäi.

Lapset haluaisivat maistaa jokaista lähikaupan pitkän käytävän kokoisen jääkaappirivistön sisällä olevaa jätskilaatua. Niitä hyllyjä on enemmän, kuin meidän espoolaisen Valintatalon maito-kerma-viili-hyllyt yhteensä. Varmaan kolme kertaa se määrä - vähintään. Jos koskaan on Nöykkiön Valtsussa käynyt, niin sanotaan valehtelematta vähintään koko takaseinän mittainen hyllykkö, jos laskee sieltä vasemmalta jätskihyllyiltä sinne oikeanpuolimmaiseen maitokaappiin asti.

Minä olen nyt testannut lusikalla kolmea eri jätskiä täällä.
Ei kyllä tee yhtään mieli mennä valitsemaan jätskiä, kun tuntuu, että ne vaan ei ole mun makuun. Aivan liian makeita. Vaikka tänään olin vähän niin kuin luvannut, että jätskiä saisi hakea. Namit jäävät pojillakin ostamatta, kun eivät tykkää täkäläisistä.

Tässä on erityisen positiivista se, että eipä tule itse syötyä sitä jätskiä :-)

Joten en valita yhtään - tyydyn iloisesti asemaani ja kuvailen jätskit syömisen sijaan.

4 kommenttia

 1. Eikös siellä ole Ben ja Jerrys (kirjoitinkohan oikein) jäätelöt hirmu halpoja? Nehän on niin hyviä!!

  VastaaPoista
 2. Kuvat jätskeistä kelpaavat kyllä! Minusta on ihanaa nähdä herkkuja muilta mailta, rakastan kierrellä ruokakauppoja ulkomailla... :)

  VastaaPoista
 3. Eikös hägen datzia löydy amerikoista?

  VastaaPoista
 4. Eikös hägen dazia löydy ameriikoista. Sehän on aika lähellä suomalaista jädemakua.

  VastaaPoista

Kaunis kiitos kommentista :-) Yritän vastata aina jokaiselle, joskus voi olla pientä viivettä…

Back to Top