Ruisleivästä krutongiksi ja vuohenjuustotoastit

tiistai 26. marraskuuta 2013


Kuvasimme tätä reseptiä eräänä päivänä kässäkerhomme miitingissä tuossa meidän naapurissa.

Meillähän on kässäkamujen kanssa nykyisin tullut tavaksi kokata ystäville lounas. Ja välillä meillä on ehkä pientä kilpailuhenkeäkin sen suhteen, kuka keksii parhaita reseptejä ja mitä uutta voisimmekaan testata.

Nyt oli siis oiva tilaisuus testauttaa nämä sapuskat, nimittäin gourmet välipalamme sattui sopivasti päivään, jolloin hieman juhlistimme joulumyyjäisprojektimme loppumista.


Kaverit olivat aivan intona näistä herkuista, ne todellakin kävivät hetkessä kaupaksi. Ja täytyy sanoa, että kyllä ne minullekin maistuivat :-) Etenkin ylläri on tuo gorgonzola-juusto, joka on sellaisenaan melko vahvaa, jos ei pidä sinihomejuustoista. Tässä reseptissä viikunahillon ja päärynän makeus sekä chilin kipakkuus taittaa maun erityisen ihanaksi. Suosittelen siis testaamaan ilman mitään ennakkoluuloja :-D

Minulla oli tarkoitus tarjota tätä menua itsenäisyyspäivänä, jolloin juhlistamme myös esikoisen syntymäpäiviä. Meidän oli tarkoitus pitää walk-in-bileet, jolloin ihmiset voivat tulla ja mennä milloin haluavat sovittuna päivänä. Näitä järjestetään USA:ssa aika paljon, ja minusta se on kiva systeemi. Nyt kuitenkin joudun tuota päivää hieman muuttamaan, koska muut reissut menevät hieman päällekäin. Mutta ei se haittaa. Tarkoitus kuitenkin saada ystäviä ja sukulaisia piipahtamaan pikkujoulujen ja syntymäpäivien merkeissä joulukuun puolessa välissä. Lisään menuun vielä yhden herkun, mutta kerron siitä myöhemmin.


Tällä kertaa siis mukana VAASAN RUISPALAT Mini -leivästä tehtyjä herkkuja. Olin mukana Indiedaysin kampanjassa, jossa meillä oli tarkoitus tehdä juuri näistä miniversioista herkkuja tai tuoda esiin uusia ideoita.

Nuo pienet ruispalat ovatkin erityisen kätevän kokoisia näihin pikkusyömisiin. Ja suosittelen, että ylipäätään ei kannata laittaa kuin 3-4 erilaista versiota tarjolle, koska sillon pääsee todellakin itse helpommalla, mutta vierailla on silti valinnan varaa. Ja se, mitä ehdottomasti myös suosittelen, on ruokarajoitteisten huomiointi. Teen nämä yleensä aina kokonaan laktoosittomana ja kasvisversioina niin pitkälle, kuin voin. Mutta yksi saa kyllä olla kalatuotteita sisältävä - usein kasvissyöjätkin huolivat kalaa.







RESEPTINI GOURMET VÄLIPALAKSI


GORGONZOLA-PÄÄRYNÄ VAASAN RUISPALAT Mini


viikunahillon, savuchilimantelin sekä herneenversosalaatin kera




- pussillinen VAASAN RUISPALAT mini -leipiä
- luomu gorgonzola juustoa noin 200g
- 2-3 suippoa päärynää
- viikunahilloa
- savuchilimanteleita
- paketillinen tai 2 ruukkua herneenversoja


*1* Voitele ruispalat viikunahillolla

*2* Leikkaa päärynät pyöreiksi siivuiksi ja silppua herneenversot.

*3*  Ripottele herneenversosilppua jokaisen leivän päälle.

*4* Laita päärynäsiivu jokaiselle leivälle

*5* Leikkaa päärynäsiivun päälle pala gorgonzolaa

*6* Rouhi mantelit ja ripottele niitä juuston päälle









PAAHDETTUJA VAASAN RUISPALAT mini -SUIKALEITA


ARTISOKKA-LIME-VALKOSIPULIDIPIN KERA



- pussillinen VAASAN RUISPALAT mini -leipää
- purkki öljyssä yrttimarinoituja artisokannuppuja

(Voit lisätä yrittimausteen myös itse, noin 1 tl, jos käytät maustamatonta versiota. Käytä kuitenkin aina öljyssä säilöttyjä artisokkia tähän reseptiin.)


- 2 limettiä
- valkosipuli

*1* Valuta artisokista öljy ja laita ne sauvasekottimelle sopivaan astiaan.

*2* Kuori valkosipulinkynsi ja lisää se sekoitusastiaan. 

*3* Purista puolikas limetin mehu joukkoon ja soseuta todella tasaiseksi tahnaksi. Se saa jäädä hieman löysäksi. Voit lisätä öljyä tarvittaessa.

*4* Pilko miniruispalat noin neljään osaan pitkittäisiksi siivuksi

*5* Murskaa 4-5 valkosipulinkynttä tai pilko ne pieneksi. Lado leipäsiivut, valkosipuli ja noin 1/2 - 1 dl oliiviöljyä kulhoon. Sekoita tasaisesti yhteen. Tarkista, että jokainen siivu maustuu.

*6* Paahda uunissa 225 C asteessa noin 5 minuuttia tai niin kauan, että leivät ovat saaneet hieman väriä ja paahtuneet rapeiksi.

*7* Kaada leipäsiivut kulhoon ja purista päälle puolikkaan limetin mehu. 


Tarjoile heti artisokkadipin kanssa.

(Resepti riittää 4-6 hengelle.)









Toivottavasti maistuu!

4 kommenttia

  1. Kävin äänestämässä, nam miten herkullinen setti. Sulta se käy niin kätevästi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kiitos :-D Kokeile ihmeessä - nää on tosi helppoja!

      Poista
  2. Oli muuten herkkuja! :) Noita täytyy tehdä itsekin viikonloppuna vaikka namipaloiksi!

    VastaaPoista